Thursday, September 1, 2011

cintaku tertinggal di Northport

haluuuuuuuuu...rindasahara bersiaran lagi...kali ni nak bercerita laa mengenai tempat rindasahara menjalani latihan industri...saja nak share...macam-macam adaaa....tapi banyak pengalaman yang rindasahara kutip dari sana...

First of all...rindasahara telah memohon untuk menjalani latihan industri di sebuah pelabuhan...pelabuhan???ceritanya rindasahara memohon di banyak tempat...tapi oleh kerana rindasahara bukanlah seorang yang pandai...jadi semua reject rindasahara...yang tinggal hanyalah Northport yang sanggup kutip rindasahara...jadi dengan selamatnya rindasahara ke sana...

tempat rindasahara ditempatkan-jabatan perhubungan pekerja, kontena
memang terbaekkkkkkkkkk....mula-mula macam cuak juga...sebab rindasahara difahamkan kebanyakan mereka di sini adalah jejaka idaman malaya...fuhhh...berpeluh apabila rindasahara dijadikan pusat perhatian...walaupun tak cantek...bila dah ada bunga...waima bunga chicken sh*t pun di situ...faham-faham ajelaa...huhuhu...apa-apa pun...inilah kenangan yang sempat dirakamkan...
2 eksekutif handsome ER... En Fawzie Badli (kiri) dan  En. Haidir Daot (kanan)

Pejabat tempat rindasahara ditempatkan
Di Booking office a.k.a pejabat penyelia roster...di sini semua pekerja bahagian operasi mendaftarkan diri mereka untuk dibahagikan tugasan mereka...

semua penyelia roster ada 14 orang...bekerja secara syif,seramai 4 orang penyelia roster ditugaskan pada setiap  syif...

Pejabat dermaga a.k.a wharf...inilah pejabat operasi...yang handsome tu adalah senior operation manager...glamour En. Karim...hihihi...

En Romy...penyelia roster qlate maghi...

Inilah kerani di pejabat ni...semua sporting dan layan rindasahara dengan baiknya...best giler...
Well...selama dua bulan lebih rindasahara di sini...rindasahara dilayan dengan sangat2 baik...sporting colleague...memang terbaekkkk dari langet....huhuhu...

Pejam celik dah sampai waktu perpisahan...jadi rindasahara meninggalkan segala kenangan di sini...tapi still keep in touch dengan semua...huhuhu...

Apa-apa pun...Employee Relations, Container Northport terbaekkkkkkkkkk!!!

Gambar seterusnya adalah machineries yang ada di pelabuhan...pada semua yang tak kenal jom...rindasahara perkenalkan...gambar ori...ambil dari kamera sendiri...huhuhu

kontena...semua selalu tengok kot di atas treler...huhuhu...

Forklift versi besar...namanya five high stacker...kerjanya di pelabuhan adalah angkat kontena kosong untuk disusun....

Straddle Carrier...kat NP dikenali sebagai SK...kerjanya angkat kontena tapi untuk susunan terhad (2 baris)dan letakkan di atas treler...kelebihannya boleh bergerak suka suki hati...

Inilah kren!!!kerjanya angkat kontena dari kapal ke atas treler....

Rubber Tyre Gantry a.k.a RTG...sama macam SK tadi tapi hanya bergerak statik atas jalannya aje...kelebihan boleh susun kontena sehingga 5 tingkat...

Pandangan kren dari dermaga...kereta TEAM Northport tu digunakan oleh operation executive  yang handsome untuk pemantauan operasi...huhuhu....
orait...tu saja perkongsian rindasahara...jumpa lagi...daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

4 comments:

  1. hye rindasahara. sy tengah carik gmbr RTG. then trnampak blog awk. bile praktikal??

    ReplyDelete
  2. hye...:D
    da lme ni...dlm bln 7 tmpohr...:D

    ReplyDelete
  3. salam rindasahara...dpt elaun x kalau praktikal kt northport?

    ReplyDelete
  4. ohh.. 2011 kee? praktikal msti dapat.. 300 kann.. -syanano

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget