Thursday, September 29, 2011

Haluuuuuuuuuuuuuu...rindasahara nak merepak lagi...mula-mula terfikir...elok ke cerita...tapi ceritalah juga untuk pengajaran bersama...

Alkisahnya bermula bila rindasahara pergi berjalan-jalan di satu pasaraya baru dekat sini...selepas pergi beli barang, rindasahara pun nak keluarkan duit... rindasahara ke mesin ATM...dan sahabat rindasahara lagi 2 orang tunggulah...

Tiba-tiba...haaaaaaa...mereka dihampiri oleh sekumpulan jurujual yang mempromosikan cara nak belajar Bahasa  Inggeris...salah seorang sahabat rindasahara telah dibawa lari...rindasahara start hangin satu badan...lalu jurujual tu bertanya...bla...bla...bla...mempromosi barang jualan dia...

Yang paling menyampahnya (rindasahara da start menyampah ni berjaga-jagalaa...huhuhu) dia tanya sahabat rindasahara tu berapa level Bahasa Inggeris dia...sahabat rindasahara ni jenis humble...jadi dia jawab sederhana...walaupun dia sebenarnya buat tesis fully english...teruslah jurual tu cakap...

"Berbaloi ke English kamu di tahap sederhana sedangkan kamu belajar dari darjah satu dan sudah berbelas tahun belajar English...bla...bla..bla...dari sekolah rendah ke sekolah menengah...bla...bla..bla...berbaloi ke?"

Oleh kerana rindasahara ni dah hangin...kena pula siram minyak petrol...siap kau! lalu rindasahara selamba menjawab...

"Yes, because Malay is my mother tongue...English is International language instead..."

Yeah!tahu pula dia berapi...nasib baik dia kurang cerah...kalau tak dah nampak merahnya muka dia...huhuhu...lalu dia mula membelit soalan dia tadi...dan marah-marah pada kami...dan berlalu...

Kalau rindasahara memahami soalan dia...dia tanya benda macam tu...dan itulah jawapan rindasahara...dan sesungguhnya tahap kekurang ajaran rindasahara berada di tahap kemuncak...mana taknya...dia bukan persuade orang...dia PAKSA orang!!!kemudian bijak...dalam perjanjian kontrak tu diorang claimed supaya orang tak cakap mereka yang memaksa 'pelanggan'...bijak...bijak...

Jadi kepada semua...sebelum membeli produk jurujual tu...baiknya kita tengok dulu syarat-syaratnya...seperti ini...mereka pandai memutarbelitkan fakta...sebelum terjerat...kita jerat mereka dulu...okay...itu saja dari rindasahara setakat ini...daaaaaaaaaaaaaaa....

Rindasahara: Pertahankan...jangan menyerang!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget