Tuesday, September 6, 2011

Dimana cinta?

Haluuuuuuuuuuuuuuuuu...sehari2 minggu ni telinga rindasahara membahang je mendengar pelbagai cerita...tapi yang paling rindasahara hangin dengan cerita manusia yang telah menganaiya kucing yang memang fofular ceritanya di media sekarang...geram dan sedih laa...

Rindasahara sungguh sayang pada makhluk Tuhan paling cute ni...kalau terjumpa kucing berkeliaran cari makan memang macam tak sampai hati je nak tengok...mana mampu rindasahara tolonglah...mana tak dapat tolong tu...memang tersentuh juga hati rindasahara tengok mereka kelaparan...ada juga rindasahara dan keluarga angkut mereka2 ni bawa balik rumah...ada yang boleh diselamatkan hiduplah aman damai kat rumah rindasahara...mana yang memang dah sampai ajalnya...terpaksalah rindasahara dan keluarga menguburkan mereka...

Ini bukanlah cerita berat sebelah...hanya sayang pada kucing saja...semua haiwan dan tumbuhan juga...tak kira ayam,ikan,pokok-pokok dan sebagainya...kita sebagai khalifah sepatutnya memelihara mereka...ye...kita perlukan mereka untuk hidup...kalau tak kerana ayam tak ada nasi ayam penyet dijual kan...tapi berpadalah...ada prosedurnya kalau kita nak menguruskan mereka...atau bahasa kasarnya nak makan mereka...

Dimana cinta yang diberikan oleh Tuhan kepada kita...jangan asyik menjaga hubungan dengan Tuhan dan manusia sehingga kita lupa dengan hubungan dengan makhluk lainnya...asyik bercerita mengenai agama...mengenai boyfriend atau girlfriend tapi lupa dengan makhluk lain...jangan kerana leka beribadah,kucing peliharaan kita mati kelaparan...

sekian celoteh simple rindasahara...daaaaaaaaaaaaaa....

Rindasahara:Mana si Omel ku ni?miawww...miawwwwwww...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget