Tuesday, April 5, 2011

Cintaku kerananya...bukan keranamu...

Entry kali ini rindasahara nak berkongsi mengenai sesuatu...ermm...sebenarnya ini tercetus apabila rindasahara mendengar dan terdengar rintihan beberapa orang sahabat rindasahara yang disensored namanya...kasihan rindasahara dengar mereka dibuli oleh rakan se assignment untuk membuat kerja...yang lain jadi 'sleeping handsome'...sebab ahli yang tu semua lelaki...kuasa veto lelakilaa katakan...erm..jujurnya rindasahara tak begitu respect dengan lelaki begini...mempergunakan kuasa dan segala yang ada dengan menindas rakan lain terutama kumpulan tu ada perempuan...nasib baiklaa sahabat rindasahara ni memikirkan markah untuk mereka...kalau tak...mau cincai dan setakat cukup makan je diorang buat...tu pun segala penat lelah mereka tidak dihargai...siap high class demand tahap gaban lagi...wahwahwah...klu nak yang sempurna dan perfect macam kamu,cik abang sayang...D-I-Y laa ye...jangan harapkan orang jadi sempurna untuk kita sedang kita pun bukan sempurna....

Bukan niat rindasahara menafikan kuasa anda sebagai lelaki...tetapi berpadalaaa...rindasahara akui...mereka berkuasa,punya nama...terhormat...tapi itu bukan tiket untuk anda melepaskan tanggungjawab..apa...kamu ingat saya dilahirkan untuk menjadi hamba kamu ke...saya masuk U untuk menjadi PA kamu membuat kerja ke...rindasahara memang geram sampai malas lagi rasanya nak bertegur sapa dengan mereka yang begitu...tak patut tau...lembu punya susu,susu formula dapat nama...wasseh,susu yang terbaik konon-konon...dengan DHA laa...Lactobasilus laa...Protection guard laa...apa laa lagi2 penambahan nya...balik-balik semua tu asalnya dari susu lembu jugak...tak ada sang lembu beri susu,tak ada susu formula tu ada nama...jadi tak perlu nak riak+takbur+bangga diri tahap dewa konon 'akulaa yang usaha semua'...orang tak tahu bolehlaa kamu cakap macam tong kosong...memuji diri sampai langit ketujuh pun...tapi orang yang tahu tu...tengok pun jadi menyampah tahu tak...huhuhu...wahwahwah...rindasahara punya mulut...laser you...opsss...tak kena gam ke ni...lalala...

Apa-apa pun...rindasahara memang bersimpati dengan sahabat tu...kasihan...kerja bertimbun...menggalas segala macam benda lagi...tak apa kawan,Tuhan tu maha adil...doa orang terainaiya tu memang tak ada penghalang...terus sampai aje...kalau korang terlepas cakap pun...memang kena...upssss...rindasahara ajar buat perkara tak elok pula...ish...ish...ish...jangan tiru tau...doakan yang terbaik aje...semoga mereka-mereka tu insaf...bagi mereka yang punya niat begitu...nasihat rindasahara..baiklah dielakkan...boleh kamu nak buat...tapi jangan laa pula kamu pegi kritik kerja mereka yang 'teranaiya' tu...ini tak...dahlaa semua kawan tu buat...siap kena lagi...itu tak betul...ini salah...hello, awak tahu buat apa?membesarkan segala yang ada di badan je ke?...tolonglaa...orang dewasa...berfikirlaa secara dewasa...kalau tak sia-sia aje emak ayah bagi makan nasi suruh besar...dah berguni beras habis nak membesarkan kamu...tiba-tiba camtu plak punya perangai...walaupun kita pandai berkata-kata mulut manis macam gula...tapi ingat...manis gula tak baik untuk kesihatan...sampai masa orang taknak makan gula banyak sangat...jadi manis gula tak tak ada makna...ada faham...sekian...daaaaaaaaaaaa....

Rindasahara:belajar dari setiap kesilapan..practise make perfect!!!



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget